γνωρίστε μας καλύτερα

μάθετε για τους φορείς διοργάνωσης και τους επιστημονικούς υπεύθυνους


Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.)

Η Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.), είναι ένας σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με πανελλήνια εμβέλεια, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, όλων των ειδικοτήτων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όλων των φορέων, όλης της Ελλάδας, να βρεθούν κάτω από την ίδια σκέπη, με τον ίδιο στόχο και κοινό όραμα: Να προωθήσουν και να υλοποιήσουν δράσεις, σκέψεις, σενάρια, έρευνες, μελέτες και ιδέες που προάγουν την εκπαιδευτική καινοτομία και ενισχύουν το δημιουργικό πνεύμα των Ελλήνων εκπαιδευτικών.

Η ΕΕΠΕΚ (www.eepek.gr), η οποία αριθμεί 3.200 μέλη, μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς, σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποίησε πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων. Από τον μακρύ αυτόν κατάλογο αξίζει να αναφερθούν τα 2 Πανελλήνια και το ένα Διεθνές Συνέδριο, οι Ενημερωτικές Ημερίδες, οι Εκπαιδευτικοί Διαγωνισμοί, οι συνεργασίες με Επιστημονικούς & Κοινωνικούς Φορείς, τα Μαθητικά Φεστιβάλ, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, καθώς και τα πολυάριθμα σεμινάρια (πάνω από 300.000 ανθρωποώρες δωρεάν σεμιναρίων προς εκπαιδευτικούς).


Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο (Ε.Ε.Μ.Δ.Ε.Δ.)

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, ιδρύθηκε το Φθινόπωρο του 2008, ως άμεση συνέπεια των επιστημονικών ευρημάτων για το μέγεθος της διαταραχής του εθισμού των εφήβων στη χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα, κατέχοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Σκοπός της Εταιρείας είναι η συμβολή: 

  • στην αναγνώριση, τη μελέτη και την αντιμετώπιση της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο,
  • στη πρόληψη των δυσμενών συνεπειών της μη έγκαιρης διάγνωσης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο,
  • στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, της επιστημονικής κοινότητας και της Πολιτείας στις επιπτώσεις της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο,
  • στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των ειδικών Ψυχικής Υγείας, καθώς και άλλων Ιατρικών Ειδικοτήτων,
  • στην εφαρμογή προγραμμάτων υποστήριξης των εθισμένων στο Διαδίκτυο και των οικογενειών τους,
  • στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση διεπιστημονικών ομάδων.

με την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι


Κολοκοτρώνης Δημήτριος

Πρόεδρος Ε.Ε.Π.Ε.Κ., Διδάκτωρ Διδακτικής Μεθοδολογίας & Πληροφορικής στην Εκπαίδευση

Ο Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης είναι Πληροφορικός με 26 έτη προϋπηρεσίας ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Δ.Ε. Λάρισας, ως Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Λάρισας & Καρδίτσας.

Είναι διδάκτωρ Διδακτικής Μεθοδολογίας & Πληροφορικής στην Εκπαίδευση και συγγραφέας 6 βιβλίων (κάποια από τα οποία χρησιμοποιούνται ως συγγράμματα σε Πανεπιστημιακά τμήματα) καθώς και πάνω από 60 άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα πανεπιστημίων καθώς και στη συγγραφή διδακτικού υλικού για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο διανέμεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.


Σιώμος Κωνσταντίνος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.Μ.Δ.Ε.Δ., Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος είναι Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική. Υπήρξε υπεύθυνος σχεδιασμού και οργάνωσης, του πρώτου στην Ελλάδα Ειδικού Ψυχιατρικού Ιατρείου για τον εθισμό στο Διαδίκτυο, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Έχει πάνω από 30 δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Περιοδικά και πολυάριθμες ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια, ενώ έχει αναλάβει ως επιστημονικά υπεύθυνος ερευνητικές και επιμορφωτικές δράσεις, σε συνεργασία με την Προεδρία της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , Υπουργεία Παιδείας και Υγείας Ελλάδας και Κύπρου ενώ συμμετέχει σε επιμορφώσεις του κοινού σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 400 ενημερώσεις του κοινού και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες ενώ επίσης οργάνωσε τα 5 Διεθνή Συνέδρια της Ε.Ε.Μ.Δ.Ε.Δ.

Συνεργαζόμενοι φορείς

Created by EEPEK Web Design Team